Nyárson sütés/malacsütők

"A nyárson sült bárány élménye emberi egzisztenciánk gyökeréig hatol, visszavet minket fajunk történetének hosszú évezredeibe."

Sütések

3,6 kg-os szopós malac

3,6 kg-os szopós malac

Ha nyárson sütésről beszélünk, Magyarországon mindenkinek a malac ugrik be elsőként. Nem is csoda, mert a ropogós bőre és a zsenge, finom húsa miatt ez a létező legjobb pecsenye. A fiatal malac sokkal finomabb, mint az idősebb, ráadásul könnyebb és gyorsabb az elkészítése.

tovább

5,5 kilós tejesbárány. A tökéletes belépő

5,5 kilós tejesbárány. A tökéletes belépő

A bárányhús kivételes dolog, igazi ünnepi lakoma. Egészben sütésre abszolút alkalmas, de csak akkor lesz igazán jó, ha 3 hónaposnál nem idősebb az állat. A bárányt a bőre nélkül sütjük, ezért könnyebb feladat, mint a malacsütés. Különösen jó belépő a nyárson sütés világába.

tovább

Alapok: sütők,sütnivalók,pácolás,rögzítés,parázs

Alapok: sütők,sütnivalók,pácolás,rögzítés,parázs

Egy egész állat megsütése igazi férfi munka. Fegyelmet, elhivatottságot és némi szaktudást igényel. Ha sikeresen végig viszünk egy sütést, megérdemelten a nap hősei leszünk. Mielőtt belevágunk, érdemes áttekinteni az alapokat.

tovább