Nyárson sütés/malacsütők

"A nyárson sült bárány élménye emberi egzisztenciánk gyökeréig hatol, visszavet minket fajunk történetének hosszú évezredeibe."

Sütések

Báránysütés bosnyák stílusban

Báránysütés bosnyák stílusban

“Dok ne probamo lava, janje je za nas kralj zivotinja!”
Azaz, Amíg meg nem kóstoljuk az oroszlánt, addig nekünk a bárány az állatok királya!, mondják a bosnyákok.

tovább

Malacsütések az új SR-1 Box-ban

Malacsütések az új SR-1 Box-ban

A második szériás SR-1 Box annyiban különbözik az elődjétől, hogy nagyobb motort, új, levegőjáratos faszéntepsit és új ajtókat kapott, illetve megváltozott a hőmérsékletszabályozás mechanizmusa.

tovább

Kokoretsi

Kokoretsi

Amikor egész bárányt vásárolunk, gyakran megkapjuk hozzá a belsőségeket, amit aztán nagyon változatosan használhatunk fel. A savanyú leves, a belsőség ragú, a bárány cigányka és a bárányhurka csak egy-egy lehetőség a sok közül.

tovább

25 kilós malac sütése nyárson

25 kilós malac sütése nyárson

Egy 25 kilós malac megsütése majdhogy nem vizsgamunka. Ha sikeresen abszolváltuk az 5-10 kilós pecsenyéket, nyugodtan megforgathatjuk a nagyobb zsákmányt is. Egy ekkora malac 30-35 ember bőséges lakomája, sütési ideje kb. 8 óra.

tovább

Malacsütés hóban, fagyban.

Malacsütés hóban, fagyban.

Sütőszekrénnyel egész évben süthetünk, nem kell foglalkoznunk az időjárással.

tovább

Gyros

Gyros

A görög gasztronómia a parázson sütés kedvelői számára igazi paradicsom. Európában a görögöknél talán csak a bosnyákok sütnek több bárányt a nyárson, de kifinomultságban a görögök viszik a prímet. Az egész bárányon túl, sok minden készül még náluk a parázs felett forgatva.

tovább

Porchetta a nyárson

Porchetta a nyárson

A porchetta (porketta) legtöbbször malacból készített, teljesen kicsontozott, gazdagon fűszerezett, felgöngyölt és így megsütött olasz étel. Nicoló Di Stefano kulináris történész szerint a porchetta egyike a legrégebbi olasz ételeknek.

tovább

Csirkék a nyárson

Csirkék a nyárson

A gyros, a döner kebab és a grillcsirke az a három nyárson sült étel, amivel a városi ember igen gyakran találkozik. Sajnos elég sűrűn, mindhárom étel silány minőségben kerül a vendéghez. Nézzük meg mitől jó egy grillcsirke.

tovább

10 kg-os pecsenyebárány sütése nyárson

10 kg-os pecsenyebárány sütése nyárson

Egy 8-10 hetes épp, hogy elválasztott pecsenyebárányon már szép húsformák vannak, mégis zsenge, viszonylag rövid idő alatt megsüthető és a végeredmény elkápráztató.

tovább

12 kg-os választott malac sütése nyárson

12 kg-os választott malac sütése nyárson

Egy 10-12 kilós malac a legideálisabb választás akkor, ha 15-20 fős kerti partiban gondolkodunk. Ez a méret még abszolút kezelhető és megfelelő körülmények között kb. 5 óra alatt elkészül. A gyönyörűen megsütött, ropogós bőrű malac a parti fénypontja, a készítője pedig a sűrű elismerések birtokosa lesz.

tovább