• Mangalica malac

    Mangalica malac

  • Szopós malac

    Szopós malac

  • Szopós malac

    Szopós malac

  • Tejesbárány

    Tejesbárány

Sütések

Báránysütés bosnyák stílusban

Báránysütés bosnyák stílusban

“Dok ne probamo lava, janje je za nas kralj zivotinja!”
Azaz, Amíg meg nem kóstoljuk az oroszlánt, addig nekünk a bárány az állatok királya!, mondják a bosnyákok.

tovább

Malacsütések az új SR-1 Box-ban

Malacsütések az új SR-1 Box-ban

A második szériás SR-1 Box annyiban különbözik az elődjétől, hogy nagyobb motort, új, levegőjáratos faszéntepsit és új ajtókat kapott, illetve megváltozott a hőmérsékletszabályozás mechanizmusa.

tovább

Kokoretsi

Kokoretsi

Amikor egész bárányt vásárolunk, gyakran megkapjuk hozzá a belsőségeket, amit aztán nagyon változatosan használhatunk fel. A savanyú leves, a belsőség ragú, a bárány cigányka és a bárányhurka csak egy-egy lehetőség a sok közül.

tovább

25 kilós malac sütése nyárson

25 kilós malac sütése nyárson

Egy 25 kilós malac megsütése majdhogy nem vizsgamunka. Ha sikeresen abszolváltuk az 5-10 kilós pecsenyéket, nyugodtan megforgathatjuk a nagyobb zsákmányt is. Egy ekkora malac 30-35 ember bőséges lakomája, sütési ideje kb. 8 óra.

tovább

Malacsütés hóban, fagyban.

Malacsütés hóban, fagyban.

Sütőszekrénnyel egész évben süthetünk, nem kell foglalkoznunk az időjárással.

tovább

Gyros

Gyros

A görög gasztronómia a parázson sütés kedvelői számára igazi paradicsom. Európában a görögöknél talán csak a bosnyákok sütnek több bárányt a nyárson, de kifinomultságban a görögök viszik a prímet. Az egész bárányon túl, sok minden készül még náluk a parázs felett forgatva.

tovább

Porchetta a nyárson

Porchetta a nyárson

A porchetta (porketta) legtöbbször malacból készített, teljesen kicsontozott, gazdagon fűszerezett, felgöngyölt és így megsütött olasz étel. Nicoló Di Stefano kulináris történész szerint a porchetta egyike a legrégebbi olasz ételeknek.

tovább

Csirkék a nyárson

Csirkék a nyárson

A gyros, a döner kebab és a grillcsirke az a három nyárson sült étel, amivel a városi ember igen gyakran találkozik. Sajnos elég sűrűn, mindhárom étel silány minőségben kerül a vendéghez. Nézzük meg mitől jó egy grillcsirke.

tovább

10 kg-os pecsenyebárány sütése nyárson

10 kg-os pecsenyebárány sütése nyárson

Egy 8-10 hetes épp, hogy elválasztott pecsenyebárányon már szép húsformák vannak, mégis zsenge, viszonylag rövid idő alatt megsüthető és a végeredmény elkápráztató.

tovább

12 kg-os választott malac sütése nyárson

12 kg-os választott malac sütése nyárson

Egy 10-12 kilós malac a legideálisabb választás akkor, ha 15-20 fős kerti partiban gondolkodunk. Ez a méret még abszolút kezelhető és megfelelő körülmények között kb. 5 óra alatt elkészül. A gyönyörűen megsütött, ropogós bőrű malac a parti fénypontja, a készítője pedig a sűrű elismerések birtokosa lesz.

tovább